Toplotne črpalke

S toplotnimi črpalkami do varčnega in učinkovitega ogrevanja in hlajenja prostorov

Toplotne črpalke predstavljajo alternativni vir ogrevanja. Za delovanje uporabljajo toploto iz okolice in jo pretvarjajo v energijo za ogrevanje prostorov in vode, s čimer nudijo varčnejši in okolju prijazen način življenja. 

Za delovanje uporabljajo obnovljive vire energije, kot so zrak, zemlja ali voda.

Izbira prave toplotne črpalke je ključnega pomena, namreč toplotne izgube objekta, geografska lega objekta, način gradnje in izolacija vplivajo na učinek in višino prihranka.

Priporočamo, da se pred nakupom toplotne črpalke posvetujete z našim strokovnjakom.

Impressive

Katero toplotno črpalko izbrati?

Tehnologija toplotnih črpalk je izredno napredovala, kar omogoča, da z manjšim vložkom električne energije je možno pridobiti večjo količino toplote iz okolja. Vir energije in možnost uporabe le tega je pomemben faktor pri izbiri najbolj ustrezne rešitve. V osnovi se toplotne črpalke delijo na vir energije, ki ga izkoriščajo: zrak, voda ali zemlja:

  • toplotne črpalke zrak-voda pridobivajo toploto iz zunanjega zraka in so učinkovite ogrevalne naprave;

  • toplotne črpalke voda-voda uporabljajo kot vir podtalnico;

  • toplonte črpalke zemlja-voda izkoriščajo toplotno energijo, ki je shranjena v zemlji.

Toplotne črpalke lahko dosegajo različne temperature, kar ima direkten vpliv na delovanje ogrevalnega sistema:

  • nizko temperaturne črpalke se zelo dobro integrirajo v sistemih talnega gretja;

  • visoko temperaturne toplotne črpalke se dobro obnesejo v sistemih z radiatorskim ogrevanjem.

Za najboljše prilagajanje in vgradnjo toplotne črpalke je možno izbrati med kompaktno - monoblok izvedbo in split izvedbo. Vsaka izvedba ima lastne prednosti in omejitve, ki morajo biti upoštevane ob vgradnji.

Pravilno izbrana in nameščena toplotna črpalka potrebuje zelo malo vzdrževanja, delovanje pa se koristi desetletja, kar vam bo prineslo veliko zadovoljstvo. Nestrokovna izbira ali samogradnja toplotne črpalke ni dobra odločitev, saj lahko zaradi nestrokovnosti pride do večjega števila napak, ki jih je kasneje težko ali celo nemogoče odpraviti. Ne glede na tip in izvedbo toplotne črpalke se priporoča posvet z našim strokovnjakom.

Mnogim širom Slovenije smo omogočili prihanek pri ogrevanju in brezskrbno toploto tako na domu kot v poslovnem okolju. Stopite v stik z nami in naš strokovnjak vam bo pomagal pri izbiri prave naprave tudi z brezplačnim ogledom.