Ogrevalni sistemi

Izdelujemo kurilnice in ostale ogrevalne sisteme

Kvalitetna instalacija sistema za ogrevanje je zelo pomembna, saj od nje je odvisna tako kakovost ogrevanja kot s tem povezani stroški. 

Ogrevanje predstavlja v Sloveniji pomemben strošek saj je potrebno ogrevati več kot 200 dni na leto.

S premišljeno izbiro ustreznega ogrevalnega sistema in kakovostno opremo je mogoče zmanjšati stroške ogrevanja in povečati udobje bivanja.

Nudimo vam celovito storitev od svetovanja, dobave in instalacije ogrevalnega sistema.

Impressive

Kurilnice in centralno ogrevanje

Pri centralnem ogrevalnem sistemu se toplota za ogrevanje prostorov pripravlja na enem mestu. Razvod toplote od generatorja toplote do grelnih teles, v posameznih prostorih poteka po cevovodih. Za pravilno razporejanje toplote so navadno potrebne črpalke, razdelilci in krmiljenje.
Ogrevanje na biomaso je v z gozdovi bogati Sloveniji vedno bolj priljubljena in cenovno ugodna izbira. Za okolju in žepu prijazen način ogrevanja pa je zelo pomembno izbrati kakovosten kotel, ki omogoča visoke izkoristke in minimalno vpliva na okolje.

Načini ogrevanja

Ne glede na energetski vir ogrevanja objekta lahko izbiramo med različnimi načini dovajanja toplote po prostorih: talno ogrevanje, radiatorsko ogrevanje, konvektorsko ogrevanje, stensko ogrevanje in stropno ogrevanje. Kateri je pravi način ogrevanja za vas? Pravi odgovor je posvetovanje z našimi strokovnjaki.

Integracija s sončnimi kolektorji

Sončni kolektorji so v večini primerov namenjeni pripravi sanitarne vode. Zakaj bi poleti segrevali vodo z oljem ali plinom, če lahko že en sam kolektor zelo hitro segreje vodo na povsem ustrezno temperaturo?

Ni nujno, da sončni kolektorji služijo le za pripravo tople sanitarne vode, namreč lahko služijo kot podpora centralnemu sistemu ogrevanja, v skrajnih primerih pa vakuumski kolektorji lahko centralni sistemi tudi popolnoma nadomestijo. Vakuumski pa zato, ker zaradi vakuuma delujejo tudi v difuzni svetlobi in pri nizki temperaturi, kar pomeni pozimi.

Postavitev sončnih kolektorjev zahteva natančno planiranje in mora biti dobro preračunana, saj naklon in usmerjenost vpliva na učinkovitost sprejemanja energije sonca.